Компанията Airbnb твърди, че само през тази година е премахнала 59 000

...
Компанията Airbnb твърди, че само през тази година е премахнала 59 000
Коментари Харесай

Airbnb: От началото на годината са премахнати 59 000 фалшиви обяви

Компанията Airbnb твърди, че единствено през тази година е премахнала 59 000 подправени разгласи и е предотвратила присъединението на други 157 000 към платформата, написа Business Insider. 

Фалшивите разгласи и високите такси за разчистване са измежду няколкото казуса, които потребителите на Airbnb са показали в изследване на компанията, оповестиха от платформата за отдаване чартърен. Други включват предпочитание за по-ниски цени. 

Airbnb заяви, че по-късно тази година ще стартира да ревизира всички обяви на петте си най-големи пазара, в това число в Съединени американски щати и Обединеното кралство, с цел да се бори с епидемията от имитации.

Измамните разгласи водят до възобновяване на суми и разноски за пренасочване на Airbnb, " само че най-големият риск е за репутацията ни ", съобщи основният изпълнителен шеф Браян Чески. " Ако не можете да се доверите, когато резервирате Airbnb, че обявата е същинска и ще ви хареса, тогава ще отседнете в хотел. "

По-рано тази година Чески приказва за капацитета на чатботове като ChatGPT. Сега компанията възнамерява да употребява изкуствен интелект при инспекцията на офертите в тези пет водещи страни.

Той ще накара домакините да влязат в парцела и да отворят приложението на Airbnb. GPS ще ревизира дали се намират на верния адрес, а изкуственият разсъдък ще се употребява за сравняване на фотосите онлайн със фотосите, които домакинът употребява в обявата.

Имотите в Съединени американски щати, Англия, Канада, Франция и Австралия, които преминат теста, ще получат икона " тествано " на своите разгласи от февруари. Компанията съобщи, че ще ревизира обявите в още 30 страни от края на идната година.

Освен с подправените разгласи, Airbnb би трябвало да се бори и с по-строги разпореждания в места като Ню Йорк. В началото на септември Ню Йорк стартира да ползва закон от 2022 година, който затруднява домакините на Airbnb да употребяват парцелите си за краткосрочно отдаване чартърен, което докара до голям спад на обявите.

Освен това предходната година някои консуматори се оплакаха от увеличените такси за разчистване. Компанията от Сан Франциско съобщи, че повече от 260 000 разгласи са понижили или премахнали таксите за разчистване тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР